În aceasta epoca a fast-foodului, a preparatelor nesanatoase si impersonale, produse în serie,acest blog este o pledoarie pentru întoarcerea la vremurile mai bune, în care masa era un mic eveniment social al familiei, iar gospodina punea în farfuria celor dragi ceva din sufletul ei.
24 oct. 2009
JELEU CU VODCA (VODCA JELLY)
In primul rand aveti nevoie de alcool (de preferat vodka sau rom), pahare de shot.Puteti folosi si coaja de portocala, lamaie sau, daca te simti vintage, forme de prajituri
Ingrediente:
(Toate ingredientele sunt calculate pentru 40 de shot-uri)
- 2 pahare de apa fierbinte
- 6 pachete de gelatina
- 3/4 pahare de apa rece
- 1 1/2 pahare de alcool (de preferat lasa-l inainte in frigider cam 1 ora)
Mod de preparare:
1. Tiineti apa pe foc pana clocoteste.
2. Amestecati intr-un bol apa clocotita cu gelatina. Trebuie amestecat pana cand se dizolva gelatina. Apoi amestecati in apa rece alcoolul.
3. Pudrati interiorul paharelor cu praf de copt (jeleul o sa alunece mai bine asa).
4. Apoi turnati compozitia in paharele de shot.
5. Acum puteti baga paharelele de shot in frigider (nu in congelator). Lasati-le sa se intareasca intre 2 si 4 ore, sau, oricum, pana le serviti
Combinatii de jeleu cu vodca:
1. jeleu de portocale sau de cirese cu brandy
2. jeleu de lamaie cu tequila (poti adauga si putina sare in compozitie pentru asta)
3. jeleu de lamaie cu cola, rom si zahar brun (ca un Cuba Libre :))
4. jeleu de cirese cu vodka
5. jeleu de capsuni cu sampanie
6. jeleu de ananas cu lichior de cocos si rom
7. jeleu de cirese negre cu rom
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Felicitari pentru blog ! Retetele sunt excelente, iar fotografiile te conving sa incerci fiecare reteta. Eu luam retete de pe femina.rol.ro, dar acum schimb sursa.
RăspundețiȘtergeredelicios..
RăspundețiȘtergerefoarte ingenioasa reteta ....
RăspundețiȘtergereimi place aceasta reteta.
RăspundețiȘtergere